Детски Клуб Шипка

Детският Клуб в Шипка е местна инициатива, която се зароди през лятото на 2011 година.

Дейностите се провеждат в в центъра на гр. Шипка, в помещението на  бившата сладкарница, което ни беше отдадено за безвезмездно ползване от собственика на сградата. С участието на децата беше направен ремонт и дейността започна - всяка събота от 14  до 17 часа от 24.09.2011 насам. 
Детският клуб  предоставя безопасно място за провеждане на социални и занимателни дейности за децата на Шипка. Всяка седмица се провежда различно занимание.
Целите на детския клуб са: 
  • да съдейства за развитието на децата като свободомислещи хора. Да спомага за развитието на  уникалните таланти на всяко дете и увереността им в собствените сили
  • да спомага за развитието на Шипка
Насърчаваме участието на децата при  планирането на дейностите и във всички въпроси, свързани с клуба, като един от начините за развитие на тяхното самостоятелно мислене. Доверие, уважение и отворен диалог са част от ценностите, които децата определиха, като свой код на поведение.
По пътя към постигане на целите имаме намерение да се забавляваме добре – дейностите до момента бяха ден на игрите и правене на картички от рециклирани материали, музика, -  перкусии, песни и танци,  ферма за червеи- компостер за органични отпадъци и производство на биохумус. 

Станете член на Фейсбук групата, за да получавате актуална информация:  
Снимки направени от децата
  Децата бяха домакини на благотворителна разпродажба в събота, 8ми октомври, която събра 250 лева до момента.   Имаме нужда от средства за дейността с децата и текущи разходи.

Ние разчитаме изцяло на дарения и добра воля за да провеждаме дейностите и ако имате възможност и желание да ни подкрепите финансово-  можете да дарите по банкова сметка или paypal.   До момента общо събраните средства са 1000 лева, за което благодарим горещо на всички които ни подкрепиха. Специални благодарности за Рицарите от ордена на Тамплиерите и Петко Чирпанлиев за насърчението и щедрото дарение.  До момента успяхме да до-изградим комин, да инсталираме печка на дърва, да направим малки поправки на покрива и получихме едно ремарке с дърва от Кмета на Шипка. Благодарности за Стоян Иванов - Кмета на Шипка. 

Имаме нужда от подкрепа и за в бъдеще,  ако желаете да направите дарение - тук е информацията как. 

1) IBAN: BG27PRCB92301033803210 BGN ; BIC PRCBBGSF

Фондация Отворен Интелект - ОУПЪН МАЙНД,  
основание - дарение за Детски Клуб Шипка

Всички са добре дошли в клуба независимо от възрастта. Децата под 6години трябва да бъдат придружени, за останалите деца се изисква регистрация, която представлява съгласие с кода на поведение на клуба, както и подпис на родител.   Клубът е основан от трима възрастни и с подкрепата на местната инициативна група. Разчитаме към нас да се присъединят активно и други възрастни и по-големи деца. Ако се интересувате от участие в дейността под каквато и да е  форма – от фасилитиране на едно съботно мероприятие до участие в организационни въпроси, моля свържете с нас по detskiclubshipka[@]gmail[dot]com или заповядайте в събота от 14 до 17 часа.

уеб-сайт очаквайте скоро ....

 

 


Comments