Water Harvesting Permablitz II

Всички места са запълнени за този курс
Water Harvesting Permablitz II

1 Април - 4
Април 2011
 

 Принципи за
улавяне и събиране на вода

Аквакултури

Изграждане на изкуствено езеро 

Полезни растения за изкуствено езеро
    
 
Елате и научете повече в
   Permaship Образователен Център в Шипка
Ако имате въпроси, свържете се с нас по електрона поща

permaship2[at]gmail [dot]comВижте няколко снимки от предишните ни Курсове 

PicasaWeb Slideshow
 Какво да си носите
 
 - Спален чувал и шалте
- Челник, канче, ножче..
-  Дрехи за работа -
- Дневник, тетрадка и молив
-  Музикален инструмент (ако свирите на такъв)
-  Колело - (В района има чудесни велосипедни маршрути, тъй че ако сте обичате да карате колело из планината, може да си вземете колелото. Информация за колела под наем
- Добро настроение


  

Как да стигнете до тук?
 
 Вижте упътването как да ни намерите. Ако сте с кола и имате място и нямате против да споделите с пътуването с някой друг, моля обадете ни се. 

 

  

Каним ви отново в Шипка за още един Пермаблиц, където продължаваме да държим фокуса си върху значението и полезността на водата в рамките на Пермакултурната система.
 Тази година ще се съсредоточим върху Аквакултурата и ще изследваме удивителния потенциал, който водата притежава за произвеждане на храна, гориво, фураж, строителни материали, както и красотата и спокойствието, което тя създава в пейсажа. Ще открием заедно как да включваме тези аквакултурни системи в нашите градини и да “влезем в потока” на този прекрасен ресурс.
    Като част от дизайна, планираме да добавим изкуствено езерце към нашата продуктивна градина. Ще се концентрираме върху избора на най-добра форма за езерце, как и къде да го създадем, как да отглеждаме и размножаваме много-функционални растения в езерото, как да го поддържаме или пък да завъдим риба в малки мащаби. Идеята е да доразвием осъщественото през миналата година, като съчетаем езерцето с нашите напоителни системи.

За тези от вас, които не бяха миналата година, ще покрием основното по темата за улавяне на водата. Също възнамеряваме да свършим малко работа за общността като почистим напоителния канал, идващ от планината, така че водата спокойно да може да тече в селото. Планинската напоителната система, съществуваща в селото, се ползва най-вече от възрастното население. Към настоящия момент те се борят, за да почистят каналите за водата, така че нашата помощ ще бъде високо оценена J

  Местата за това събитие в момента са ограничени до 10, а регистрацията ще е отворена скоро. Надяваме се да ви видим J

 
Храна и Настаняване

Няма да има такса за това събитие, но бихме искали да ви помолим за принос от 10 лв на ден за покриване на храната и други разходи. Ще осигурим места за разпъване на палатки за нашите гости, като местата са с достъп до тоалетна и душове. Наличен е и безплатен WiFi интернет.
 

 Нашите курсове са прекрасно място да срещнете хора, които се интересуват и имат желание да водят осъзнат живот. Очаквайте спокойна обстановка, страхотна храна и музика. Това което научаваме тук е едновременно практично и вълнуващо.
В края на курса се надяваме да се почуствате  заредени с вдъхновение и знания, за да стартирате вашето собствено пермакултурно пространство и да се включите в експеримента. Елате, забавлявайте се и разпространете информацията.Заповядайте на сцената   
Вечерите  
  откриваме сцената за нашите гости да споделят техните проекти и интереси в нашата мултимедийна стая (разполагаме с прожектор за диапозитиви, мултимедия и екран). До сега се наслаждавахме на прекрасни презентации и дискусии. Ако имате желание да участвате пишете ни. Също така насърчаваме хората на изкуството, да донесат техни произведения. Повече информация 
 
Comments