Кокоши трактор
ЩО Е ТО КОКОШИ ТРАКТОР?

Кокошият трактор представлява подвижен кокошарник с формата на вашите зеленчукови лехи, в който кокошките ровят, копаят семена, ядат плевели и оставят след себе си прекрасен тор, директо върху лехите или под плодните дръвчета.

След като подготвят първата леха, ги премествате на следващата леха или пространство, където има свежи растения за тях. Пространсвото, от където са минали кокошките е наторено и свободно от бурени и техните семена .... и освен това не е нужно да чистите кокошарника =)

Тракторът, който построихме по време на пермакултурния градинарски курс  е на базата на мандала и в него комфортно могат да живеят до 12 кокошки. Материалите за изработката му струват около100 Lv (50 euro) и вероятно ще може да се ползва около 5 години преди да се износи. Много е лек и може да се носи лесно от един човек. Ако се интересувате от пълни инструкции - те са налични в книгата на Линда Удроу - Домашната Пермакултурна Градина, която през юли 2010 ще  излезе на български език! През зимата ще допълним тези записки с подробни инструкции и снимки. Ако се нуждаете спешно от инструкции пишете ни!.
Comments