Подробна информация

 Здравейте и добре дошли на първият ни курс за тази година Създаване на пермакултурна градина.
 
За какво става въпрос? 
 
  Ако желаете да се запознаете с един уникален и вълнуващ подход за създаване на градина, независимо дали сте човек с опит в тази област или напълно начинаещ, то това е Вашия курс. Ще разгледаме процеса на създаване на нова градина, ще демонстрираме всички най-важни аспекти за създаване на едно красиво място с превъзходна храна, което се нуждае от минимална поддръжка и е напълно чисто и благоприятно от екологична гледна точка. Принципите, които ще научите тук, могат също да се приложат в съществуващи вече градини, така че не се колебайте да се присъедините към нас, ако вече сте напреднали в създаването на собствената си градина. Този различен подход несъмнено ще ви хареса.
 
Какво ще представлява курса?
 
 Ще започнем с общо представяне на  пермакултурата, като акцентираме главно върху приложението й в градинарството. Това ще ни отведе до първия и най-важен етап на всеки един проект  ... проектирането. След като приключим с процеса на проектиране, идва време да си изцапаме ръцете. Ще започнем с реализирането на проекта ни и през следващите 3 дни на практическо обучение, ще ви запознаем с:
  • методи за подготвяне на почвата за растенията ви без копаене
  • как да създадете най-добрата среда и компост, за да наторите и подхраните градината си   
  • какви растения да посадите в градината си и как да ги съчетаете
  • най-добрият начин да отгледате вашите скъпоценни малки зелени приятели
  • колко важно е и как да използваме помощта на милиони доброволни работници под формата на червеи, насекоми и микроорганизми 
  • как луната може да ви помогне да организирате времето си 
  • и най-накрая, как скромните кокошки могат да намалят наполовина обема на работата ви, само като ги поставите в трактор?? Единственото, което трябва да направите е да го построите за тях.
Заинтересовани ли сте?  Тогава заповядайте!
Такса  Участие, храна и нощувки
     
- Такса участие е 100 лева (плъзгаща скала*)
- Храна - 15лв/ден (3 домашно приготвени ястия с любов и местни продукти)

Нощувка- палатка 0лв/ден, стаи в Пермашип център 5лв/ден -обща стая, 10лв/ден самостоятелна стая (само за двойки)
Хотели в Шипка

Във всички опции е включена закуска, обед и вечеря и достъп до интернет
*Плъзгаща скала означава да платите, колкото ви е възможно и мъничко в повече, за да помогнете всеки, който има интерес да има възможност да участва и не може да си позволи да тази такса. **Също възможности за участие като доброволец или друго. Свържете с нас за да обсъдим. permaship2[at]gmail.com или 088-886-4737

 
Снимки от предишните ни Курсове 
 

 

кликнете тук, за да видите съдържанието на предишния Курс  

    Нашите курсове са страхотно място, за да се срещнете с хора, които споделят любознателност и имат желание да следват един по-разумен и осмислен начин на живот. Те са и място, където можете да създадете интересни контакти и да се наслаждавате на приятна компания. Обстановката е спокойна, мястото прекрасно, с вкусна храна и  хубава музика, а това което научаваме тук е както вълнуващо, така и практично.
    В края на този курс, надяваме се ще бъдете въоръжени с достатъчно вдъхновение и знания, за да създадете своя собствена пермакултурна градина, която да отговаря на нуждите ви, а в един бъдещ момент да се наслаждавате на красивите творения и страхотния вкус на нейните плодове. Елате, забавлявайте се, разгласете.

 

  Какво е необходимо да носите 
 
- Спален чувал
- Шалте (ако сте на палатка)
- Челник или фенерче
- Дрехи, които не се притеснявате да изцапате
- Музикален инструмент (ако свирите на такъв)
- Неограничени количества ентусиазъм
- Колелото
 Наблизо има отлични колоездачни пътеки, така че ако сте запален колоездач, носете си колелото;  надяваме се да има на разположение няколко свободни велосипеда, които можете да използвате.

 

 
  
Как да стигнете до тук
 
 Вижте този линк, който съдържа указания относно  как да стигнем до Пермашип.   В случай, че сте с кола и имате свободни места, и разбира се нямате нищо против да ги споделите, то ние бихме могли да ги запълним, така че моля уведомете ни.
 
 
 
Доброволци и Помощници
 
    Ние винаги се стремим да сътрудничим с хора, с голямо желание за работа, което е и същността на нашия проект. Така че, ако имате на разположение известно свободно време, елате и се присъединете към нас. В замяна на вашия принос, ние с удоволствие ще ви осигурим настаняване, храна и споделяне на опитност и знания. В момента сме на етап проектиране на външните и вътрешни пространства, подготовка нa предстоящите събития и четене на книги до печката. Вие може би имате ваши идеи, върху които бихме могли също да поработим. За повече информация, моля пишете на следния електронен адрес: permaship2 [at]gmail [dot] com.

Comments