Пермаблиц в Happy Horses - Павел Баня

Permaship и Happy Horses ви канят на 
Пермаблиц
на
29 Юли- 31 Юли 2011
 

-  Мулчиране на градината на Карадере
- Представяне на книгата на Линда Удроу - "Пермакултурната домашна градина"
- Въпроси и отговори  за пермакултурата 


Ако имате въпроси , свържете се с нас по електрона поща

permaship2[at]gmail [dot]com

Дарение за храната, ако имате възможност -  10лв (общо за двата дни).

Местата за това събитие в момента са ограничени до 10 и за да присъствате е необходимо да се регистрирате тук:

Регистрация

Носете си палатката, спалния чувал и шалтето, фенерче, сърп, мачете или нож за рязане на плевели, ръкавици - ако са ви необходими, работни дрехи с дълги ръкави и крачоли, работни обувки и доброто настроение. 

За любителите на лагерния огън - има огнища и вътре в типито и пред него поз звездите. 

Програмата - пристигане в петък вечер. Започваме в събота сутрин. Има възможност да се остане и след неделя. 


Каним ви на Карадере, близо до Павел Баня, за да помогнем на Свилена и Никола да оплевим и мулчираме градината близо до реката. Това е спасителна операция, тъй като градината е твърде голяма за поддръжка. Тази зима Свилена и Никола, ще се посветят на внимателно обмисляне и проектиране, на по-малка, но високо интезивна градина и пространство спазвайки пермакултурния принцип Small Scale Intensive. 

Основните "плевели" в градината на Свилена са черен оман и хвощ - две изключително полезни и мултифункционални растения, които освен всичко са и много красиви и екзотични - особено хвощ с човешки ръст.  В момента градината представлява джунгла от черен оман и хвощ - и целта ни ще е да превърнем тези растения в мулч около засажденията. 


Програмата - ще се съберем и запознаем, по хладното време ще работим в градината, а по жегата на сянка ще си говорим за пермакултурата, затова как да задоволим нуждите си чрез ефективен дизайн, как да оразмерим градината, за пермакултурните принципи и до каква степен са приложени на практика в тази градина. 

Ще представим и книгата на Линда Удроу, която излезе на български през май. Линда Удроу споделя личния си опит за създаване на ефективна и високо продуктивна градина, която не само не вреди, но и добавя стойност в природата. 

Happy Horses е едно от местата, за които студентите по пермакултурен дизайн от нашия юнски курс създадоха проект за пермакултурен дизайн на пространството. Тук може да видите част от тяхната работа, както и още снимки от Happy Horses:


Comments