Пермакултурен Дизайнерски Курс 2011

Пермакултурен Дизайнерски Курс 2011

С Дъг Крауч и Сара Уесъл

17ти-30ти Юни 

   Този курс предлага нов чифт очи, с които да видите света и нашата роля в него.

 
Вдъхновяващо учение
Практически опит
Международно общуване
Свежа храна
Спокойна обстановка извън града
Типи къмпинг

Сертификат - Пермакултурен дизайн 

  650лв.  (325Евро) - 
пълзяща скала* -вж по-долу доброволци


Цената включва вкусна домашно-приготвена чиста  храна и  къмпинг.


Прочети повече – Курсът в детайли

Натиснете тук за регистрация
 Имате въпроси? Пишете ни на имейл:


  Какво е необходимо да си носите 
 
- Спален чувал и шалте (ако къмпингувате)
- Челник или фенерче
- Дрехи и обувки, които не се притеснявате да изцапате
- Дъждобран и топли дрехи за вечерите
- Шише за вода
- Музикален инструмент (ако свирите на такъв)
- Неограничени количества ентусиазъм

 Наблизо има отлични колоездачни пътеки, така че ако сте запален колоездач, носете си колелото;  имаме на разположение няколко велосипеда под наем, които можете да използвате.

Как да стигнете до тук 
 
 Вижте тази страница, който съдържа указания относно  как да стигнем до Пермашип.   В случай, че сте с кола и имате свободни места, и разбира се нямате нищо против да ги споделите, то ние бихме могли да ги запълним, така че, моля уведомете ни.

Доброволци и Помощници 

Ние винаги се стремим да сътрудничим с хора с ентусиазъм за работа, което е и същността на нашия проект. По време на този курс ще се нуждаем от помощ в приготвянето на храната, поддръжка чистотата на мястото и подготовка за практическите занимания. Нашата ценова политика е базирана на плъзгаща скала, т.е ако нямате възможност да си позволите пълната цена на курса, предлагаме възможност за намаление на цената в замяна на което може да ни предложите вашата помощ. Пишете ни за актуална информация: permaship2 [at]gmail [dot] com.


Tова лято в Пермашип за първи път в България ще се проведе Сертификационен дизайнерски курс по Пермакултура. 
Пермакултурата е  наука за проектиране. Като всички науки тя стъпва на основни правила, принципи, стратегии, образование и терминология, които се изучават и прилагат навсякъде по света. Измежду многото пермакултурни курсове, преподавани по света, има само един, който носи сертификат по пермакултурен дизайн. Сертификационният курс се преподава навсякъде по света, по една и съща учебна програма установена от Бил Молисън, която включва всички теми от „ПЕРМАКУЛТУРАТА: Учебник за дизайнери”, 1988. 

Отново ще посрещнем с добре дошъл Дъг Крауч от TreeYo Permaculture. Той ще ни води из увлекателните дебри на Пермакултурния Дизайн през двете седмици на вдъхновяващо учение. 
 Направихме всичко по силите си, за да бъде този курс възможно най-достъпен, докато поддържаме качеството на преподаване и гостоприемството на най-високо ниво.  За подробности за курса, моля натиснете тук


PicasaWeb Slideshow


Вижте снимки от наши предишни курсове       

Нашите курсове са идеалното място да се срещнете с хора, които споделят вашата любознателност и имат желание за един по-разумен подход към съществуването и живота. Те са и място, където можете да създадете контакти и да се наслаждавате на добра компания. Атмосферата е отпускаща, а мястото красиво, със страхотна храна, добра музика, нощен живот, ако търсите такъв,  и онова, което ще научим тук е както вълнуващо, така и практично.

 Вечерите  откриваме сцената за нашите гости да споделят техните проекти и интереси в нашата мултимедийна зала (разполагаме с прожектор за диапозитиви, мултимедия и екран). По време на този курс повечето от вечерите е включена учебна сесия. Също така насърчаваме хората на изкуството, да донесат техни произведения. Повече информация

Надяваме  се, че след края на курса ще бъдете въоръжени с вдъхновението и познанията да създадете свое собствено пермакултурно място и да споделите наученото с други хора и общности. 

 


Такси, Храна и Настаняване

Таксата за този курс е 650 лв / 325 Евро. Положихме доста усилия, за да можем да предложим възможно най-ниска цена и така курсът да е достъпен за повече хора. За тези, които цената е непосилна  прилагаме  плъзгаща скала - пишете ни за повече информация или посочете в регистрационната форма какви са възможностите ви. 

Изисква се плащане на 50% депозит, за да си запазите място за курса, а другите 50% се доплащат при пристигане. Цената включва настаняване (типи къмпинг) и вкусна храна, много от която произвеждаме в градините на Пермашип. Депозитите ще се връщат (по всякакви уважителни причини) до 14-ти Май 2011г.

Имаме земя за къмпингуване и може да донесете личната си палатка или пък да спите в някое от нашите Индиански типита (местата в Типитата са ограничени до 12, по 6 човека във всяко). Земята за къмпинг има достъп до тоалетни и външни слънчеви баня. Също налице е и безплатен WiFi интернет.  


 

Натиснете тук за регистрация

Ако не сте запален по къмпингуване В Шипка има няколко хотелчета и къщи за гости - Хотел ИТ, Хотел Сага - 0888-872506, Хотел Переника, Къща за гости Севт, Къща за гости Терес, къща за гости Къщата, Къща за гости Мирлев. Хотел Сага е най-близо до нас, на цена около 12лв/легло, хотел ИТ  не е много по далеч и струва 15лв/легло, в Севт цените са 10лв/легло през лятото, а в Терес е най-изгодно за групи от 10-12 човека (около 9лв/легло).