Пермакултурен дизайн на градината 2011

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

Здравейте и добре дошли на първия за годината наш курс  - Пермакултурен дизайн на градината.

За какво става дума?

  Ако желаете да се запознаете с един уникален и вълнуващ подход за създаване на градина, независимо дали вече имате опит или сте напълно начинаещи, този курс ще бъде идеален за вас. Ще разгледаме процеса на създаване на нова градина, като демонстрираме всички по-важни аспекти в създаването на едно  красиво място с превъзходна храна, което се нуждае от минимална поддръжка и е напълно чисто и ползотворно от екологична гледна точка. Принципите, които ще научите, могат също така да се приложат и при вече съществуващи градини, така че не се колебайте да се присъедините, дори и ако вече сте разработили собствената си градина. Този различен подход несъмнено ще ви хареса.

 

С какво ще се занимаваме?

Ще започнем с общо въведение за Пермакултурата, като се фокусираме главно върху нейната приложимост към градинарството.  Това ще ни доведе до първия и най-важен етап на всеки проект... дизайна. След като вече сме поработили по дизайна, сега е време да изцапаме ръцете си.

По време на 3-те дни практическо обучение, ние ще представим:

·         методи без оране, които да подготвят почвата за растенията ни

·         как да създадем най-добрата среда и компост, за да подхранваме градината си

·         какви растения да засадим в градината си

·         по какъв начин и колко важно е да включим помощта на милиони желаещи помощници, под формата на червеи и градински насекоми

·         дизайн за минимална подръжка  и разнообразна многогодишна продукция с представянето на концепта за “гора-градина”

·         методи за отглеждане без поливане

За да въведем пермакултурния дизайн в местната общност, някои от практическите дейности по време на курса ще се осъществят в местната Детска градина, тук в Шипка. Надяваме се да създадем жива ограда от ядивни видове около площадката за игра на децата и да демонстрираме направата на компост. Директорът на градината е много хубав човек, отворен е към нашите идеи и желаещ да подобри средата за децата.

Елате, насладете се, разпръснете мълвата


 

 А това са  някои снимки от предишните ни курсове:

 


Нашите курсове са страхотно място, за да се срещнете с хора, които споделят любознателност и имат желание да следват един по-разумен и осмислен начин на живот. Те са и място, където можете да създадете интересни контакти и да се наслаждавате на приятна компания. Обстановката е спокойна, мястото прекрасно, с вкусна храна и  хубава музика, а това което научаваме тук е както вълнуващо, така и практично. 
    В края на този курс, надяваме се ще бъдете въоръжени с достатъчно вдъхновение и знания, за да създадете своя собствена пермакултурна градина, която да отговаря на нуждите ви, а в един бъдещ момент да се наслаждавате на красивите творения и страхотния вкус на нейните плодове. Елате, забавлявайте се, разгласете. 
Такса  Участие, храна и нощувки
     
- Такса участие е 100 лева (плъзгаща скала*) 
- Храна - 15лв/ден (3 домашно приготвени ястия с любов и местни продукти)

Нощувка- палатка 0лв/ден.  Хотели в Шипка

Във всички опции е включена закуска, обед и вечеря и достъп до интернет
*Плъзгаща скала означава да платите, колкото ви е възможно и мъничко в повече, за да помогнете всеки, който има интерес да има възможност да участва и не може да си позволи да тази такса. **Също възможности за участие като доброволец или друго. Свържете с нас за да обсъдим. permaship2[at]gmail.com или 088-886-4737

  

  Какво е необходимо да носите 
 
- Спален чувал
- Шалте (ако сте на палатка)
- Челник или фенерче
- Дрехи, които не се притеснявате да изцапате
- Музикален инструмент (ако свирите на такъв)
- Неограничени количества ентусиазъм 
- Колелото 
 Наблизо има отлични колоездачни пътеки, така че ако сте запален колоездач, носете си колелото;  надяваме се да има на разположение няколко свободни велосипеда, които можете да използвате. 

 

  
   
Как да стигнете до тук 
 
 Вижте този линк, който съдържа указания относно  как да стигнем до Пермашип.   В случай, че сте с кола и имате свободни места, и разбира се нямате нищо против да ги споделите, то ние бихме могли да ги запълним, така че моля уведомете ни.
 
 
 
Доброволци и Помощници 
 
    Ние винаги се стремим да сътрудничим с хора, с голямо желание за работа, което е и същността на нашия проект. Така че, ако имате на разположение известно свободно време, елате и се присъединете към нас. В замяна на вашия принос, ние с удоволствие ще ви осигурим настаняване, храна и споделяне на опитност и знания. В момента сме на етап проектиране на външните и вътрешни пространства, подготовка нa предстоящите събития и четене на книги до печката. Вие може би имате ваши идеи, върху които бихме могли също да поработим. За повече информация, моля пишете на следния електронен адрес: permaship2 [at]gmail [dot] com.

 


 Заповядайте на сцената   

Вечерите    откриваме сцената за нашите гости да споделят техните проекти и интереси в нашата мултимедийна стая (разполагаме с прожектор за диапозитиви, мултимедия и екран). До сега се наслаждавахме на прекрасни презентации и дискусии. Ако имате желание да участвате пишете ни. Също така насърчаваме хората на изкуството, да донесат техни произведения. Повече информация

Comments