Поръчка на книгата на Линда Удроу

Пермакултурната домашна градина - Линда Удроу

За поръчки: books[ad]permaship.org 

За нас е голяма радост да съобщим, че първия ни превод на пермакултурна книга вече е факт. Книгата Пермакултурната Домашна Градина от Линда Удроу излезе от печат на 13ти май - петък,2011г.   Това е дебютът на OPEN MIND в издателската дейност и е първата книга издадена в град Шипка ако не за всички времена то поне за 21вия век. 

Решихме да издадем тази книга на български тъй като вярваме, че има много хора, които са готови да поемат отговорност за собствените си постъпки, и логично първата стъпка, която можем да направим е да започнем да отглеждаме храната, която ядем или поне част от нея. Книгата на Линда ще Ви въведе в принципите на пермакултурата, чрез увлекателно пътешествие в нейната домашна градина и споделен личен опит за това как да наблюдавате, проектирате и сътрудничите с птици, кокошки, червеи и други диви същества,  за да създадете истински вкусна храна и красива заобикаляща Ви среда.  Надяваме се да се възползвате от правото си на избор, да осъзнаете силата си да променяте света около вас. Малки стъпки към промяна, но направени от много хора е това от което имаме нужда днес.          

  

Детайлни инструкции стъпка по стъпка и полезни диаграми правят лесно  създаването на домашна градина по ваш вкус,  съобразена с пространството, с което разполагате – градина, която не само е красива, но и произвежда плодове, билки и зеленчуци в изобилие.

Ще се научите как да:

-          работите с ум и интелект вместо да копаете и плевите до изтощение

-          проектирате и планирате предварително и прецизно

-          работите заедно с природните сили

-          оползотворявате отпадъците за правене на компост,  за изграждане на почвата, за мулчиране и за храна на сътрудничещите ви животни и микроорганизми

-          съчетаете овощната градина със зеленчуковата

-          да изберете устойчиви на вредители сортове

-          да насърчавате полезните естествени врагове на вредителите