Новини‎ > ‎

Пермакултурната домашна градина от Линда Удроу на български език

posted 20 May 2011, 06:16 by Tatyana Kossekova   [ updated 22 May 2011, 12:18 ]
С голяма радост искам да оповестя, че първия ни превод на пермакултурна книга вече е факт. Книгата излезе от печат на 13ти май - петък и още топли, топли вече 29 книги стигнаха до читателите или са на път!  

Това е дебютът на нашата фондация OPEN MIND в издателската дейност и е първата книга издадена в град Шипка ако не за всички времена то поне за 21вия век.
Специални благодарности за Калина Недялкова, която донесе книгата на английски език през 2004 г. в България и първа ни запозна с идеите на пермакултурата. На Софи Робъртс и Пол Алфри с които заедно създадохме PERMASHIP. 
Благодаря на Радостина Русева и Сава Чанков за творческите дискусии как да се намери най-верния и точен изказ на български език. Благодаря на Нели Борисова за прекрасната корица, олицетворяваща творческото съзидание на човешките ръце, на Мария Дюлгерова за прецизното пресъздаване на диаграмите, на моята майка Ганка Косекова за неизменната подкрепа и споделения опит за организиране на цялостния процес по издаване на книгата.

Благодаря на моя съпруг Никълъс Бърч за търпението, на моя баща Иван Косеков, на рода Косекови, и на всички мои приятели, на сподвижниците от PERMASHIP и пермакултурното племе, хората от мрежата на ЖИВИТЕ МЕСТА и не само, за помощта и съдействието, съпричастността и ентусиазма да се запознаят, прилагат и разпространяват придобитите чрез тази книга нови познания. 

И благодаря, че след като публикувам тази новина мога да се посветя изцяло на градината! 

ТБ

за повече информация и поръчки

Comments